Entrevista a Esteban Cuéllar Hansen IB3. El crepuscle que encen les estels

En aquesta entrevista en Pere Estelrich i Esteban vàren parlar del Coaching, de l ´aprenentatge, la hipnosis ericksoniana i de cóm millorar la mente, el cos, la societat i la vida.
Pere i Esteban
 Hola Pere, gràcies per la convidada
¿Hola Esteve, A on vares neixer? 
A Eivissa, però de molt petit varem venir a Palma.
¿Vius?
A Palma, a les Rambles,
¿ Et  Sents Ciutadà de ?
De Palma de Mallorca, de Santa Ponsa, Europeu i del Món
¿Vares estudiar de….?
Treball Social,  Terapeuta Familiar Sistémic i de Psicologia Aplicada Breu i Estratègica amb P.N .L.
¿Treballas? 
A Palma a l ´Institut Excel Coaching de Palma; com a professor de PNL y Terapéuta, a empreses i equips deportius como a consultor i professor. Com a escriptor y creador dels meus programes d aprenentatge i creixement personal
¿En cualitat de…? 
Terapeuta, Coach i Professor del Cursos de Formació de P.N.L (Practitioner i Master)  i Director del Institut.
¿Quines són les teves aficicions?
Esportista, Escriptor i Estudiant de Psicología i altres Ciències, magrada el ioga i també anar als concerts de música clàssica i òpera amb la meva parella, pianista
¿Creus en? 
En el Potencial que resideix en l´interior de les persones i en la in – formació que tant está fora com a dintre
¿Qué és per a tú la Política? 
Com deia Aristótil, «hem de cuidar es Cos, sa Ment i sa Societat». Desde el meu punt de vista els polítics fan molta feina, una altra cosa es que la fassin bé. No els conec personalment, així i tot, des del meu «defecte professional», segur que amb un bon assesor como jo, sempre se pot millorar la feina que es fa i les decisions que es prenen per a la majoria. Conec només a un polític personalment i fa feina per vocació i ho fa molt be, es nota que té un gran compromís en millorar la convivència de les persones en la comunitat
¿I la Religió és?
Estic d´acord amb algunes de les idèes i rituals de la religió católica, no per  jo, per als que li agradi i ho necessitin.
Encara que en major messura tenc més tendència i influència per a la Religió Budista, Tibetana; la dels Indis Americans i dels Sigths de l´ India. Penso que algunes creències de «l ´antic Jesús de les esperdenyes» han estat mal interpretades i utilitzades per l´ esglèssia. Més que en la fe cega, crec en la confianza que prové de la propia feina i el esforç. Així com també, i tal vegada, algunes propostes de Jesús també eren molt radicals. Pero l´ idea de que quan morim nam al cel, lliga bastant bé amb la meva creència i l´idea d ´espiritualitat i d´esència de la vida. Magrada de tant en cuan, mirar cap a dalt, a l esperit, pero per a mi, l esperit té forma de bolla cuántica, como a molts d altres que creuen en una inteligència superior.
Els rituals que s´utilitzen, em semblen útils també per ajudar a algunes persones a centrar l atenció, encara que jo faig els meus propis rituals,  jo mateix o amb els meus alumnes.
No tenc necessitat d ´anar a l´ esglèssia, exceptuant als concerts que organitza la Capella Mallorquina i el seu director José Maria Moreno o el Pare Fullana, bona persona i erudit de l ópera.
¿Un desig? 
Deixar algún legat a la meva comunitat, família, al planeta o fer alguna aportació a la humanitat en general. Jo mateix i el meu exemple pot esser un de bon. Tenir temps lliure i fer el que m ´agrada en cada moment, incluint fer feina, que és la meva passió. Sentir que som lliure y tenc la capacitat de triar en cada moment o en major messura.
Entrevista realitzada per en Pere Estelrich a Esteban, en el programa
Dilluns 16 de Gener 2012 a las 22h

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s